Nyárson sült darált hús
Ínycsiklandó nyársonsült darált húsból, amelyhez burgonya köretet ajánlunk, de kiváló szószokkal vagy akár hüvelyesekből készült főzelékekkel is.
recept,recept fotó,hagyma,tyúk tojás,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér pékáru | 2 | darab | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 120 | gramm | |
paprika, színes | 2 | darab | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
fehér pékáru 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A kifliket felvágjuk, leöntjük tejjel és rövid ideig állni hagyjuk. Majd elkeverjük és felaprítjuk.
2.
hagyma 120 gramm • tyúk tojás 3 darab • sertés darálthús 500 gramm • só • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a darált hússal, tojással, sóval és borssal hozzáadjuk a kiflikhez. Kézzel jól átkeverjük, hogy az összes hozzávaló egyenletesen összekeveredjen.
3.
paprika, színes 2 darab
A színes paprikát megmossuk, és kockákra vágjuk. A hús masszából golyókat formálunk, amelyeket váltogatva a paprikákkal hurkapálcikára fűzünk.
4.
A húst ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-40 percig sütjük. A sütés első 10 percére letakarhatjuk alufóliával, majd ezt követően az alufóliát levesszük és tovább sütjük.
Jó étvágyat!