Ossobuco - párolt borjú lábszár
Olasz specialitás Milánóból - erőlevesben párolt borjú lábszár zöldséggel.
recept,recept fotó,borjúlábszár,Borjúhús,Olasz receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Borjúhús
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Provanszi fűszerkeverék | 1 | evőkanál | |
borjúlábszár | 500 | gramm | |
fehérbor, száraz | 1 | deciliter | |
hagyma | 60 | gramm | |
nemes babérlevél | 1 | darab | |
olivaolaj | 6 | evőkanál | |
paradicsomszósz | 1 | deciliter | |
petrezselyem | 60 | gramm | |
répa | 80 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
zeller | 80 | gramm | |
zöldségfőzet | 300 | milliliter |
Recept
1.
borjúlábszár 500 gramm • olivaolaj 6 evőkanál
Forró serpenyőben olajon gyorsan megsütjük mindkét oldalról a húst.
2.
A húst átrakjuk a sütőtálba.
3.
hagyma 60 gramm • répa 80 gramm • zeller 80 gramm • petrezselyem 60 gramm
A serpenyőbe, amelyben a hús sült, belerakjuk az apróra vágott zöldséget és puhára pirítjuk.
4.
fehérbor, száraz 1 deciliter • Provanszi fűszerkeverék 1 evőkanál • só ½ teáskanál • nemes babérlevél 1 darab
Hozzáadunk bort, és fűszereket.
5.
paradicsomszósz 1 deciliter • zöldségfőzet 300 milliliter
Egy kis paradicsompürét adunk hozzá, és felöntjük az erőlevessel.
6.
A serpenyő tartalmát is a húshoz öntjük.
7.
A egészet fedő alatt 1 óra és 40 percig 180°C sütjük.
8.
Krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!