Ostya ananásszal és fagylalttal

Frissítő ostya a meleg nyári napokra.
recept,recept fotó,ananász juice,vaníliás fagyi,ananász,Desszertek
Desszertek
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
159 g
Adag energiatartalma
259 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Desszertek ›Hozzávalók
Hozzávalók
ananász | 200 84 | gramm kcal | |
ananász juice | 8 62 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 160 556 | gramm kcal | |
porcukor | 30 117 | gramm kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 192 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
vaníliás fagyi | 300 534 | gramm kcal |
Recept
1.
tojássárgája 2 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • vaj 50 gramm • porcukor 30 gramm • finomliszt 160 gramm • sütőpor 10 gramm
A tojássárgákat tejben jól kikeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot. Sütőporral kevert lisztet adunk hozzá. Simára keverjük ki.


3.
A tésztát egy merőkanál segítségével beleöntjük az ostya formákba, és előmelegített sütőben sütjük kb 15 percig.


5.
vaníliás fagyi 300 gramm • ananász 200 gramm
Fagylalt gombócokkal díszítjük és friss ananász szelettekel.

Jó étvágyat!