Őszi zöldségleves
Egészséges zöldséggel teli leves. Só hozzáadása nélkül kisgyereknek is tálalhatjuk.
recept,recept fotó,répa,petrezselyem,karalábé,zeller,burgonya,Zöldséglevesek,Receptek babáknak
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Receptek babáknak › Szezon - Sárgarépa › Szezon- Karalábé › Szezon - Zeller › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
búzadara | 35 | gramm | |
karalábé | 250 | gramm | |
petrezselyem | 150 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 15 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
zeller | 150 | gramm |
Recept
1.
répa 250 gramm • petrezselyem 150 gramm • karalábé 250 gramm • zeller 150 gramm • vaj 50 gramm • só 1.5 teáskanál
A zöldséget megpucoljuk és vastagon lereszeljük. Vajon pároljuk. A felnőttek számára sózzuk is.
2.
Ezután botmixerrel kissé pépesebbé tesszük.
3.
burgonya 250 gramm
A krumplit meghámozzuk majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez. Összekeverjük...
5. Petrezselymes galuska
tyúk tojás 1 darab • búzadara 35 gramm • petrezselyem zöldje 15 gramm
Tojást darával keverünk össze. Belekeverjük a felvágott petrezselyemzöldjét és állni hagyjuk.
6.
A galuskákat galuska szaggatón a forró levesbe vágjuk.
7.
Rövid ideig főzzük, majd levesszük a tűzről. Tálalás előtt egy fél órát állni hagyjuk.
Jó étvágyat!