Otthon készített édes fornetti
Leveles tésztából készített kalácsok, édes töltelékkel
recept,recept fotó,leveles tészta,saját választás szerinti lekvár,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | - | ||
leveles tészta | 500 | gramm | |
porcukor | - | ||
pudingpor- különböző ízesítésekben | - | ||
saját választás szerinti lekvár | - | ||
tyúk tojás | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
1. A tészta elkészítése
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk megfelelő vastagságra (nem szabad vastagra hagyni, és vékonyra sem, hogy elszakadjon). A forma segítségével kb 10cm átmérőjű karikákat vágunk. A tésztát rádli vagy kés segítségével is felvághatjuk 10 x 10 cm méretre.
2. Töltelék
pudingpor- különböző ízesítésekben • zsírszegény tej 1,5% • kristálycukor • saját választás szerinti lekvár
Ízlés szerint kiválasztjuk a pudingport (csokoládé, vanília, karamell,...). Tejből, cukorból és a pudingporból, sűrű pudingot főzünk. A sűrű pudingot úgy készíthetjük el, hogy a pudingport a csomagoláson feltüntetett tej mennyiség felébe szórjuk. További töltelékként lekvárt használunk. Ízlés és fantázia szerint készíthetünk más fajta töltelékeket is.
3.
A kivágott karikákra vagy négyzetekre, ráhelyezünk megfelelő mennyiségű pudingot vagy lekvárt. A tésztát félbehajtjuk, majd a széleit összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne fusson ki.
4.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra, ráhelyezzük a fornettiket, majd megkenjük felvert tojással.
5.
Előmelegített sütőben, legfelső fokon kb. 10-15 percig főzzük. A sütőből kivéve még melegen megszórjuk egy kis porcukorral.
Jó étvágyat!