RECEPTEK

Pacal leves

Pacal leves

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Csuda finom házi leves.

recept,recept fotó,marha pacal,marha pacal,Húslevesek,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

finomliszt

3

157

evőkanál

kcal

fokhagyma

6

33

gerezd

kcal

hagyma

80

36

gramm

kcal

majoránna

0

??

kcal

marha pacal

1400

1190

gramm

kcal

napraforgó olaj

2

270

evőkanál

kcal

petrezselyem

100

63

gramm

kcal

piros paprika, őrölt

4

63

teáskanál

kcal

répa

150

68

gramm

kcal

0

??

kcal

1

0

teáskanál

kcal

víz

3.5

0

liter

kcal

víz

500

0

milliliter

kcal

zeller

50

25

gramm

kcal

 

Recept

1. A nyers, nem előfőzött pacal konyhai elkészítése.

marha pacal 700 gramm  víz 2 liter   1 teáskanál

A pacalt folyóvíz alatt jól megmossuk, úgy hogy az egész pacalt kézzel jól kimossuk. Egy lábasba helyezzük, felöntjük hideg vízzel és fél órát főzzük. Fél óra után a vizet leöntjük, és a pacalt újra hideg vízzel öntjük fel. Megsózzuk, és kb 60 percig főzzük. Ezután a pacalt kivesszük, és kihűlés után csíkokra vágjuk.

2. Leves elkészítése

marha pacal 700 gramm  víz 1.5 liter    répa 150 gramm  petrezselyem 100 gramm  zeller 50 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Amennyiben a pacalt otthon készítjük el, nem pedig előfőzött pacalból, akkor felhasználhatjuk a második pacalfőzésből felmaradt levet, ezt nem sózzuk. Amennyiben előfőzött pacalt vásárolunk, akkor ezt leöntjük vízzel és sózzuk. Hozzáadjuk a megpucolt kis kockára vágott vagy vastagon lereszelt répát, petrezselymet és fűszerezzük. A pacalt a zöldséggel 30 percig főzzük.

Amennyiben a pacalt otthon készítjük el, nem...

3. Rántás elkészítése

napraforgó olaj 2 evőkanál  hagyma 80 gramm  finomliszt 3 evőkanál  piros paprika, őrölt 4 teáskanál  víz 500 milliliter

Lábasban olajon, vagy disznózsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, picit pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük és azonnal felöntjük vízzel(pacal lével), úgy hogy a paprika ne égjen meg.

Lábasban olajon, vagy disznózsíron üvegesre...

4. 

Megfőzzük a rántást, keverjük amíg a liszt szétfől. A rántást szűrő segítségével a levesbe öntjük.

Megfőzzük a rántást, keverjük amíg a liszt...

5. 

fokhagyma 6 gerezd  majoránna 

Hozzáadjuk a préselt foghagymát, majoránnát - ízlés szerint és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.

Hozzáadjuk a préselt foghagymát, majoránnát -...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés