Pacal leves

Csuda finom házi leves.
recept,recept fotó,marha pacal,marha pacal,Húslevesek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 3 157 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 6 33 | gerezd kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
majoránna | 0 ?? | kcal | |
marha pacal | 1400 1190 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
petrezselyem | 100 63 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 4 63 | teáskanál kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 3.5 0 | liter kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal | |
zeller | 50 25 | gramm kcal |
Recept
1. A nyers, nem előfőzött pacal konyhai elkészítése.
marha pacal 700 gramm • víz 2 liter • só 1 teáskanál
A pacalt folyóvíz alatt jól megmossuk, úgy hogy az egész pacalt kézzel jól kimossuk. Egy lábasba helyezzük, felöntjük hideg vízzel és fél órát főzzük. Fél óra után a vizet leöntjük, és a pacalt újra hideg vízzel öntjük fel. Megsózzuk, és kb 60 percig főzzük. Ezután a pacalt kivesszük, és kihűlés után csíkokra vágjuk.
2. Leves elkészítése
marha pacal 700 gramm • víz 1.5 liter • só • répa 150 gramm • petrezselyem 100 gramm • zeller 50 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Amennyiben a pacalt otthon készítjük el, nem pedig előfőzött pacalból, akkor felhasználhatjuk a második pacalfőzésből felmaradt levet, ezt nem sózzuk. Amennyiben előfőzött pacalt vásárolunk, akkor ezt leöntjük vízzel és sózzuk. Hozzáadjuk a megpucolt kis kockára vágott vagy vastagon lereszelt répát, petrezselymet és fűszerezzük. A pacalt a zöldséggel 30 percig főzzük.

3. Rántás elkészítése
napraforgó olaj 2 evőkanál • hagyma 80 gramm • finomliszt 3 evőkanál • piros paprika, őrölt 4 teáskanál • víz 500 milliliter
Lábasban olajon, vagy disznózsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, picit pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük és azonnal felöntjük vízzel(pacal lével), úgy hogy a paprika ne égjen meg.

4.
Megfőzzük a rántást, keverjük amíg a liszt szétfől. A rántást szűrő segítségével a levesbe öntjük.

5.
fokhagyma 6 gerezd • majoránna • só
Hozzáadjuk a préselt foghagymát, majoránnát - ízlés szerint és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!