Pácolt sült pulykacombok
Nem tudja milyen finomságot készítsen a túl nagy pulykacombokból? Itt egy ínycsiklandó recept.
recept,recept fotó,pulykacomb,Pulykahús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 8 | gerezd | |
grill fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
pulykacomb | 2 | darab | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 300 | milliliter |
Recept
1.
pulykacomb 2 darab • olivaolaj 50 milliliter • grill fűszerkeverék ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál
A pulykacombokat megmossuk és megszárítjuk. Olajból és fűszerekből pácot készítünk, amellyel megkenjük a húst, majd 24 órán át hűtőben állni hagyjuk.
2.
fokhagyma 8 gerezd • hagyma 200 gramm • só 2 teáskanál • víz 300 milliliter
A pácolást követően megpucoljuk a fokhagymát, a csirkecombokon bevágásokat ejtünk, és belenyomkodjuk a fokhagyma gerezdeket. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A combokat sózzuk. és rárakjuk a hagymát, majd felöntjük vízzel.
3.
Lefedve 180°C-on 1,5 órán át sütjük, majd levesszük a fedélt és szükség esetén hozzáöntünk vizet, majd magasabb hőfokon 15 percig besütjük a húst. Ezt követően megforgatjuk a húst és további 15 percig a másik oldalról is sütjük. Kivesszük a sütőből és tálalásig lefedve tároljuk, hogy a hús ne száradjon ki.
4.
Knédlivel és párolt káposztával tálaljuk.
Jó étvágyat!