Padlizsán lepény
Egyszerű és finom lepények padlizsánból.
recept,recept fotó,padlizsán,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 80 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
padlizsán | 300 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsemlemorzsa | - |
Recept
2.
só ½ teáskanál • fokhagyma 1 gerezd
Lereszeljük és sózzuk. Hagyjuk 20 percig állni. Belekeverjük a préselt fokhagymát.
3.
tyúk tojás 3 darab • finomliszt 80 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • zsemlemorzsa
A padlizsánhoz hozzáadunk tojást, lisztet és tejet. Fűszerezzük és szükség esetén újra sózzuk. Az egészet alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a zsemlemorzsát, először 2-3 leveses kanálnyit, majd állni hagyjuk. Attól függően, mennyire lesz sűrű a massza, még adhatunk hozzá zsemlemorzsát.
4.
A tésztából lepényeket formálunk és mindkét oldalról...
5.
...olajban megpirítjuk.
Jó étvágyat!