Padlizsános és cukkinis tekercsek
Kiváló sós sült zöldség tekercsek.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,Feta sajt,padlizsán,cukkini,Falatkák,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
cukkini | 2 | darab | |
kapri | - | ||
padlizsán | 2 | darab | |
szárított paradicsom | - | ||
tojássárgája | 2 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm |
Recept
1.
padlizsán 2 darab
A padlizsánt részben megtisztítjuk, hosszában felvágjuk vékony csíkokra. Minden egyes csíkot sózzuk, majd 15 perc alatt a padlizsán levet ereszt. A padlizsán csíkokat folyó víz alatt lemossuk és megszárítjuk.
3. Töltelék
túró, sima,lágy 250 gramm • Feta sajt 200 gramm • tojássárgája 2 darab
Egy tálkában összekeverjük a túrót, a szétmorzsolt sajtot és a tojássárgáját.
4.
A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a padlizsán és cukkini csíkokon. A padlizsán csíkokon lévő töltelékre szárított paradicsomot és ízlés szerint kapribogyókat rakunk.
5.
A padlizsánokat és a cukkinit összetekerjük tekercsekre és egy fogpiszkálóval rögzítjük. Majd belehelyezzük egy kisebb besütő tálba.
6.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 180°C-on.
Jó étvágyat!