Pain perdu - francia bundáskenyér
A Pain Perdu klasszikus francia desszert, az elnevezés elveszett vagy elfelejtett kenyeret jelent. Tulajdonképpen cukros, tojásos kenyér ez, ami szezonális gyümölccsel, pürésített bogyós gyümölcsökkel tálalva igazán ízletes. Tálalhatjuk desszertnek vagy akár villásreggelinek is.
recept,recept fotó,tyúk tojás,toast kenyér,Tojásból készült reggeli
Tojásból készült reggeli
kategóriak
Tojásból készült reggeli ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
toast kenyér | 8 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • tyúk tojás 2 darab • vaj 20 gramm
Tejben tojást verünk fel, Egy kevés vajat serpenyőben felmelegítünk.
2.
toast kenyér 8 darab
A toast kenyeret belemártjuk a tojásos tejbe, és a forró vajon mindkét oldalról megsütjük.
3.
Szükség szerint a vajat pótoljuk.
4.
porcukor 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A porcukrot az őrölt fahéjjal összekeverjük és megszórjuk a sült kenyereket.
Jó étvágyat!