Palacsinta almával

Lágy finom laktató palacsinta édes savanyú alma ízzel. Porcukorral és fahéjjal díszítjük.
recept,recept fotó,reszelt alma,Palacsinták
Palacsinták
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
144 g
Adag energiatartalma
192 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 120 111 | gramm kcal | |
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
kristálycukor | 30 121 | gramm kcal | |
olivaolaj | 1 44 | teáskanál kcal | |
reszelt alma | 300 183 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | ½ 2 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal | |
ásványvíz | 300 0 | milliliter kcal |
Recept


3.
finomliszt 400 gramm • kristálycukor 30 gramm • só 1 csipet • ásványvíz 300 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • tyúk tojás 3 darab
A lisztből, egy csipetnyi sóból,tejből, tojásból, szódavízből és a átnyomott burgonyából sima tésztát keverünk ki.


5.
olivaolaj 1 teáskanál
A tésztából palacsintát sütünk. Az első palacsintánál a palacsintasütőt megkenjük olajjal a többi palacsintát már olaj nélkül sütjük. A tésztát minden egyesnél megkeverjük hogy az alma ne ülepedjen le az aljára.

6.
Egy palacintára kb 100 ml tészta szükséges. Közepes lángon sütjük kb 2 percig mindkét oldaláról.

Jó étvágyat!