Palacsinta friss kajszibarackkal
Ízletes palacsinta reggelire, amelyet érdemes kipróbálni. Akár tejszínhabot is tehet a tetejére!
recept,recept fotó,sárgabarack ,Édes reggeli,Palacsinták
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 120 | gramm | |
nádcukor | 2 | evőkanál | |
porcukor | - | ||
szódavíz | 100 | milliliter | |
sárgabarack | 350 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
2.
nádcukor 2 evőkanál • víz 50 milliliter
Beleszórjuk a turmixgépbe, hozzáöntünk egy kis vizet, majd pépesítjük. Hozzáadunk egy kis cukrot, majd újra néhány másodpercre bekapcsoljuk a turmixgépet.
3.
finomliszt 120 gramm • szódavíz 100 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • só 1 csipet
A lisztet a szódával (esetleg szénsavas ásványvízzel), tejjel és egy csipetnyi sóval alaposan elkeverünk.
4.
Száraz serpenyőn megsütünk ...
5.
... 8 darab vékony palacsintát.
6.
A palacsintákra rákenünk 2-3 kávés kanál barackos krémet, majd behajtogatjuk.
7.
Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjjal vagy cukorral. Ha kedvünk tartja, akkor tejszínhabbal díszíthetjük :)
Jó étvágyat!