Palacsinta májpástétommal
Nagyszerű palacsinta sós-sajtos-májas töltelékkel.
recept,recept fotó,csirkemáj,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemáj | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 400 | gramm | |
kemény sajt | 120 | gramm | |
natúr joghurt | 2 | evőkanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
vöröshagyma | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 550 | milliliter | |
ásványvíz | 500 | milliliter | |
étkezési zselatin | 2 | teáskanál |
Recept
1. Palacsinta
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • ásványvíz 500 milliliter • finomliszt 400 gramm • só
Tejből, vízből, olajból és lisztből, egy csipetnyi sóval, megsütjük száraz serpenyőn a palacsintát.
2. Májas pástétom
olivaolaj 2 evőkanál • vöröshagyma 80 gramm • csirkemáj 500 gramm
Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt májat. Puhára pirítjuk (kb. 6-8 percig).
3.
étkezési zselatin 2 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • kemény sajt 120 gramm • natúr joghurt 2 evőkanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A zselatint langyos tejben felolvasztjuk. A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a joghurtot, sót, borsot, és a közepesen lehűlt májat, majd hozzáöntjük a zselatint.
4.
Botmixerrel majdnem pépesre mixereljük. Majd 2-3 órára hűtőbe helyezzük.
5.
Az alaposan lehűtött masszát rákenjük a palacsintára, amelyet klasszikus módon betekerhetünk, vagy más formában is tálalhatunk. Egy palacsintára kb. 1,5 leveses kanál masszát helyezünk. A megadott mennyiség 12 palacsintára elegendő.
Jó étvágyat!