Palacsintás ínyencség
Palacsinta kicsit másképpen, megbolondítva fahéj és alma kombinációjával. Mivel a palacsintákat vastagabbra készítjük, így időt is megtakaríthatunk.
recept,recept fotó,finomliszt,zsírszegény tej 1,5%,alma ,Palacsinták,Szezonális receptek
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 2 | darab | |
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 150 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
szódavíz | 50 | milliliter | |
sárgabarack lekvár | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaníliacukor | 1 | csomag | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 150 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • tyúk tojás 1 darab • szódavíz 50 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál • vaníliacukor 1 csomag
Egy tálban felverjük a tojást, tejet, cukrot és vanília cukrot, lisztet, szódát, sütőport, és lágy tésztát készítünk.
2.
alma 2 darab • fahéj, őrölt
A palacsintasütőn felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk vékony szeletekre vágott almát és rövid ideig pirítjuk, amíg meg nem puhul az alma.
3.
Az almát ezt követően megszórjuk fahéjjal és óvatosan leöntjük a tészta felével.
4.
Lassan megsütjük a vastagabb palacsintát mindkét oldaláról, majd amikor készen van, megkenjük vastagabb réteg őszibarack lekvárral.
5.
Ezzel a móddal elkészítjük a másik palacsintát is, és amikor készen van, ráhelyezzük a másik palacsintán lévő lekváros rétegre.
7.
Háromszögekre vágjuk és tejszínhabban a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat!