Pampuska eper krémmel
Egy recept finom édes pampuskára leveles tésztából, túró, mascarponesajt és eper krémmel.
recept,recept fotó,leveles tészta,habtejszín (30-33%),mascarpone,eper,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 | teáskanál | |
eper | 150 | gramm | |
habfixáló | 1 | darab | |
habtejszín (30-33%) | 250 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
porcukor | 1 | teáskanál |
Recept
1.
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk. 10 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle és sütő papírral bélelt sütőlapra helyezzük el.
2.
10 - 15 percig 170°C fokon sütjük.
4.
mascarpone 250 gramm • habfixáló 1 darab • citromhéj 1 teáskanál • eper 150 gramm • porcukor 2 evőkanál
Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, cukrot, habfixálót, citrom héjat és a szeletelt epreket.
5.
Összekeverjük és így a krém szép rózsaszínű lesz az epertől.
6.
porcukor 1 teáskanál
A kihűlt pampuskákat félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. Porcukorral meghintjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!