Pangasius leveles tésztában áfonyával
Nagyon finom, nem hagyományosan elkészített hal.
recept,recept fotó,gyorsfagyasztott pangasius,leveles tészta,szárított áfonya,Halak
Halak
kategóriak
Halak ›
Hozzávalók
Hozzávalók
gyorsfagyasztott pangasius | 700 | gramm | |
kemény sajt | 150 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
szárított áfonya | 200 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
gyorsfagyasztott pangasius 700 gramm • leveles tészta 400 gramm
Hagyjuk felolvadni a fagyasztott halat - pangasiust. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk.
2.
szárított áfonya 200 gramm • kemény sajt 150 gramm
A leveles tésztát 9 nagyobb négyzetre osztjuk. Mossuk meg és szárítsuk meg a halat. Azt is 9 részre vágjuk. Öblítsük le a szárított áfonyát hideg vízzel, és hagyjuk lecsepegni. A sajtot durvábbra reszeljük.
4.
tyúk tojás 2 darab
Kis csomagokat készítünk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. Minden csomagot alaposan bedörzsölünk egy felvert tojással.
5.
Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb 35 percig sütjük.
6.
Főételként tálaljuk burgonyasalátával, burgonyapürével, vagy előételként önmagában, köret nélkül.
Jó étvágyat!