Paprikás krumpli

Tradicionálisan elkészített krumpli amely kiváló köretnek is húsok mellé.
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,piros paprika, őrölt,Burgonyából készült köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
242 g
Adag energiatartalma
233 kcal
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Burgonyából készült köretek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Hagyma › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 1104 | gramm kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 20 180 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | 3 48 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | ½ 0 | deciliter kcal |
Recept
1. A krumpli és a hagyma elkészítése
burgonya 1200 gramm • hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk, és egy kis olajon megpirítjuk.

2. A krumpli főzése
só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • víz ½ deciliter
A hagymához hozzáadjuk az elkészített krumplit, sót, őrölt piros paprikát és felöntjük kb 1 dl vízzel. Fedő alatt többszörös keverés mellett kb 25 percig főzzük. Szükség szerint vízzel felöntjük. Vigyázzunk, hogy a krumpli ne égjen le.

Jó étvágyat!