Paradicsom mártás
Egyszerű paradicsom mártás, konzerv paradicsomból.
recept,recept fotó,hámozott paradicsom konzerv,Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Laktózmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 2 | evőkanál | |
hámozott paradicsom konzerv | 800 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 25 | gramm | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 450 | milliliter |
Recept
1.
víz 400 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál • só ½ teáskanál • ecet 2 evőkanál • nemes babérlevél 2 darab
A vizet cukorral,. sóval ,ecettel és babér levéllel felforraljuk.
2.
hámozott paradicsom konzerv 800 gramm
Hozzáadjuk a felszeletelt konzerv paradicsomot és a paradicsom levét és felforraljuk.
3.
kukoricakeményítő 25 gramm • víz 50 milliliter
A mártást kukorica lisztel sűrítjük, amelyet egy kevés vízben elkeverünk és állandó keverés mellet beleöntjük a mártásba és felforraljuk. Ízlés szerint hozzáadunk cukrot , sót vagy ecetet.
4.
Kivesszük belőle a babér leveleket és botmixerrel simára keverjük.
Jó étvágyat!