Paradicsomleves friss hagymával

Üde nyári leveske
recept,recept fotó,újhagyma,paradicsomszósz,paradicsom,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 20 73 | gramm kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
paradicsom | 300 75 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 1 680 | kilogramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 2 14 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 750 0 | milliliter kcal | |
újhagyma | 100 32 | gramm kcal |
Recept
1.
újhagyma 100 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • kristálycukor 50 gramm
A friss hagymát megpucoljuk, levágjuk a gyökereket, megmossuk és olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk elolvadni.

2.
paradicsomszósz 1 kilogramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a paradicsom pürét, sót és felforraljuk.

3.
paradicsom 300 gramm
Ez alatt forró vízzel leöntjük a friss paradicsomokat. Egy darabig hagyjuk állni a forró vízben majd meghántjuk, felvágjuk és...

4.
...hozzáadjuk a leveshez. 10 percig főzzük.

5.
víz 250 milliliter • kukoricakeményítő 20 gramm
Vízben kukorica keményítőt keverünk szét és ezzel a levest egy kicsit besűrítsük.

6.
petrezselyem zöldje 2 evőkanál • só • ecet
A kész leveshez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és ízlés szerint sózzuk vagy egy pici ecetet adunk hozzá.

Jó étvágyat!