Paradicsompüréből készült mártás
A mártást tálalhatjuk főtt vagy sült húsokhoz is, illetve húsgolyókhoz. Köretként knédlit vagy főtt burgonyát ajánlunk.
recept,recept fotó,paradicsomszósz,Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Laktózmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 3 | evőkanál | |
kristálycukor | 5 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 50 | gramm | |
nemes babérlevél | 4 | darab | |
paradicsomszósz | 1000 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | ½ | liter |
Recept
1.
víz ½ liter • só 2 teáskanál • kristálycukor 5 evőkanál • ecet 3 evőkanál • nemes babérlevél 4 darab • paradicsomszósz 1000 gramm • kukoricakeményítő 50 gramm
A vízbe sót, cukrot, ecetet, babérlevelet teszünk és felforraljuk. A paradicsompürében kukorica keményítőt keverünk simára. Majd ezt beleöntjük a forró vízbe. Addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, illetve ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat!