Páránfőtt
A finom páránfőtt a gyerekek és az ínyencek kedven csemegéje, amely sok energiát is tartalmaz számukra.
recept,recept fotó,friss élesztő,rétesliszt,Édes ételek,Receptek ételpárolókhoz
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 25 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
szilvalekvár | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 10 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1.
friss élesztő 25 gramm • kristálycukor 1 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, hozzáadunk egy kis cukrot, és megvárjuk amíg felfut.
2.
rétesliszt 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • só • vaj 10 gramm
Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet,hozzáadunk egy csipetnyi sót, tojást, vajat, tejet és a maradék cukrot. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és alaposan összedolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől. Meghintjük lisztel, és meleg helyen hagyjuk kelni körülbelül 30 percig.
3.
A megkelt tésztát meglisztezett nyújtódeszkán sodorjuk.
4.
A tésztára kiskanállal lekvárt helyezünk kb. 3cm-es távolságban egymástól. Sűrű lekvárt használjunk, hogy a főzésnél ne fusson ki.
5.
A lekvár nélküli tészta felét ráhatjuk a másik felére.
6.
Újjal megjelöljük a kivágandó négyszögeket.
7.
A megjelölés mentén kis kockákra vágjuk a tésztát, majd kis gombócokat formálunk belőlük.
8.
A gombócokat párán letakarva főzzük 8 - 10 percig.
9.
Amikor megfőttek, a tányéron leöntjük felolvasztott vajjal, majd saját ízlésünk szerint ízesítjük kakaóval, mákkal, dióval vagy túróval ...
Jó étvágyat!