Párolt burgonya korai káposztával

Nagyon finom, könnyű, nyári köret. A burgonya egy könnyű fő ételként is fogyasztható ebédre vagy vacsorára
recept,recept fotó,újkrumpli,korai fejes káposzta,Burgonyából készült köretek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
kategóriak
Burgonyából készült köretek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Újkrumpli › Szezon - Fehér korai káposzta ›Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
korai fejes káposzta | 250 73 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 3 0 | evőkanál kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
újkrumpli | 800 504 | gramm kcal |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.


3.
só 1.5 teáskanál • víz 3 evőkanál
A burgonyát hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és felöntjük egy kevés vízzel. Összekeverjük...

4.
...letakarjuk és 15-20 percig pároljuk. Gyakran keverjük, és szükség szerint adjunk hozzá kanalanként vizet.

5.
korai fejes káposzta 250 gramm • fokhagyma 1 gerezd
A káposztát megpucoljuk, vastagan lereszeljük. A fokhagymát megpucoljuk.

6.
A párolt burgonyához hozzáadjuk a káposztát, a préselt fokhagymát és összekeverjük. Letakarjuk és 2-3 percig még pároljuk.

7.
Levesszük a fedőt a burgonyáról és még 5 percig sütjük, nagyobb hőfokon. Ha megsült azonnal tálalhatjuk.

8.
A burgonya főételként nagyon finom egy csésze kefírrel.

Jó étvágyat!