Párolt laskagomba csirkével
Könnyű, alacsony zsírtartalmú ebéd vagy vacsora.
recept,recept fotó,laskagomba,csirke,főzött csirkehús,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1500 | gramm | |
csirkeleves | 3 | deciliter | |
főzött csirkehús | 300 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
laskagomba | 700 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 1.5 | liter |
Recept
1. A laskagomba elkészítése
laskagomba 700 gramm
Mossuk meg a laskagombát, szükség esetén tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre.
2. Csirkehúsleves és hús elkészítése
csirke 1500 gramm • víz 1.5 liter • só 1 teáskanál
Mossuk meg a friss közepes méretű csirkét, és távolítsuk el a bőrt. Távolítsuk el a húst a csirkemellről és a comb felső részéről. (Ezt a húst egy másik étel elkészítéséhez fogjuk felhasználni, ezért további feldolgozás céljából egy pácba tesszük, ahol 2-3 napig hűtőszekrényben tarthatjuk. Alternatív megoldásként a fagyasztóban tárolhatjuk). A maradék csirkét, amelyen még elég sok hús van, tegyük hideg vízbe, sózzuk meg, és kb. 45 perc alatt főzzük meg.
3.
Öntsük le a húslevest és tegyük félre. A főtt csirkéből levágjuk a csirkehúst, szükség szerint csíkokra vágjuk.
4.
napraforgó olaj 3 evőkanál • hagyma 100 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
Süsük meg a hagymát olajban, adjuk hozzá az apróra vágott laskagombát, sót és fűszereket.
7. Tálalás
Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!