Patisszon rántva
Egy bevált recept rántott patisszon darabokba, három panírba csomagolva és olajban megsütve. A főtt burgonya megfelelő köret hozzá. A patisszon nagyon ízletes tartármártással
recept,recept fotó,patiszon,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
patiszon | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | ||
zsemlemorzsa | 150 | gramm | |
étolaj | 100 | milliliter |
Recept
1.
A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk és vastagabb darabokra vágjuk, körülbelül 1,5-2 cm-re.
2.
só • finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 KS
Ahány szelet elfér a serpenyőben, annyit megsózzunk és megforgatunk a lisztben, majd felvert tojásban és...
4.
étolaj 100 milliliter
Azonnal forró olajba tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A többi patisszont csak a sütés után panírozzuk. Nem készítjük el őket előre. Sózás és panírozás után vizet engednek ki, és a zsemlemorzsa nedves lehet.
Jó étvágyat!