Patiszonfőzelék
Ennek a főzeléknek az elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul rengeteg jótékony vitamin van a patiszonban, ezért érdemes fogyasztani. Sőt, még kevés kalóriát is tartalmaz, így diéta során is bátran lehet enni.
recept,recept fotó,patiszon,habtejszín (30-33%),kapor,tyúk tojás,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 1 | evőkanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hagyma | 300 | gramm | |
kapor | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
patiszon | 600 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 1 | deciliter |
Recept
2.
patiszon 600 gramm • víz 1 deciliter • só ½ teáskanál • kapor ½ teáskanál
A patiszonokat pucoljuk meg és a magokat vágjuk ki, végül nagylyukú reszelőn reszeljük le.Hozzáadjuk a hagymához. Vízzel ellepjük és lassú tűzön, lefedve hagyjuk főni. Közben sózzuk és a kapor vastag szárát kössük össze, dobjuk a főzelékbe, a levelét vágjuk apróra.
3.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
A tejfölt keverjük simára a liszttel .
4.
Majd ha a patiszon megfőtt, habarjuk be a tejföllel az egészet és 10 percig főzzük..
5.
napraforgó olaj 2 evőkanál • hagyma 100 gramm • tyúk tojás 2 darab
A hagymát vágjuk félholdakra és olajon pirítjuk meg ropogósra. Tegyük a főzelék tetejére és főtt tojással tálaljuk.
Jó étvágyat!