Pavlova torta
Egyszerű recept egy kitűnő tortára, habos alappal, amely egy orosz balerináról, Anna Pavlováról lett elnevezve. A teteje ropogós a belseje pedig könnyű és lágy.
recept,recept fotó,tojásfehérje,kristálycukor,habtejszín (30-33%),áfonya ,eper,Torták,Gluténmentes
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
almaecet | 1 | evőkanál | |
eper | 100 | gramm | |
habfixáló | 1 | darab | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 210 | gramm | |
kukoricakeményítő | 1 | evőkanál | |
porcukor | ½ | evőkanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
vaníliacukor | 40 | gramm | |
áfonya | 100 | gramm |
Recept
2.
kristálycukor 210 gramm • vaníliacukor 40 gramm • almaecet 1 evőkanál • kukoricakeményítő 1 evőkanál
A habhoz hozzáadjuk a cukrot, ecetet, majd a kukoricakeményítőt.
3.
A krémet szétkenjük a sütőpapíron kör alakban, úgy hogy a szélei magasabban legyenek, mint a középső rész.
4.
100°C hőmérsékletnél sütjük, másfél órán keresztül. A sütőt nem nyitjuk ki, hanem a tortát hagyjuk kihűlni együtt a sütővel. (kb 2 órán keresztül)
5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 1 darab • porcukor ½ evőkanál
Kemény tejszínhabot készítünk és hozzáadunk egy kevés cukrot.
Jó étvágyat!