Pikáns csirkemáj tejfölös mártásban
Főt burgonyával és uborka salátával tálaljuk. De köretként a rizs is kiváló.
recept,recept fotó,csirkemáj,főzőtejszín,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemáj | 500 | gramm | |
finomliszt | 2 | teáskanál | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
hagyma | 200 | gramm | |
olivaolaj | 20 | milliliter | |
pepperóni konzerv | 3 | darab | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | deciliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
csirkemáj 500 gramm
A csirkemájat megmossuk, eltávolítjuk az esetleges vastagabb részeket ( zsírt és az ereket ).
2.
hagyma 200 gramm • olivaolaj 20 milliliter • pepperóni konzerv 3 darab
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pepperóni paprikát és az is egy picit megpirítjuk.
3.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a csirkemájat. Mindkét oldaláról megpirítjuk és hozzáadjuk a piros paprikát.
5.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • főzőtejszín 200 milliliter • finomliszt 2 teáskanál • só 1 teáskanál
Tejben elkeverjük a tejszínt és a lisztet. A habarást hozzáadjuk a csirkemájhoz, és állandó keverés mellet felforraljuk. A végén megsózzuk és máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!