Pikáns gombás rántotta.
A csípős ételek kedvelőinek, ajánljuk ezt a pikáns gombás rántottát.
recept,recept fotó,erdei gombák,chili ,tyúk tojás,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
chili | ½ | teáskanál | |
erdei gombák | 300 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 3 | evőkanál | |
víz | - | ||
vöröshagyma | 100 | gramm |
Recept
1.
erdei gombák 300 gramm • víz • köménymag, őrölt ½ teáskanál
A gombát megmossuk, megpucoljuk, szeletekre vágjuk. Vízbe rakjuk, köményt adunk hozzá és miután felforrt 5 percig abároljuk. Leszűrjük.
2.
vöröshagyma 100 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • víz 3 evőkanál
Hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megsütjük. Hozzáadjuk a gombát, összekeverjük, felöntjük vízzel és 10 percig letakarva pároljuk.
3.
kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • chili ½ teáskanál • só ½ teáskanál
Hozzáadjuk a fűszereket,sót, összekeverjük.
5.
...és kevergetjük amíg kész nem lesz.
Jó étvágyat!