Pikáns padlizsán krém
Sűrű padlizsán krém, amely kitűnő a grillezett húsokhoz. Finom vegetáriánus étel lesz belőle, amennyiben sült krumplival fogyasztjuk.
recept,recept fotó,fokhagyma,padlizsán,burgonya,Zöldség köretek,Nyári grill receptek,Gluténmentes
Zöldség köretek
kategóriak
Zöldség köretek › Nyári grill receptek › Gluténmentes › Szezon - Padlizsán › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1000 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
hagyma | 60 | gramm | |
kristálycukor | 3 | teáskanál | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
padlizsán | 500 | gramm | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
víz | 3 | evőkanál |
Recept
1. Hagymás fokhagymás alap
olivaolaj 3 evőkanál • hagyma 60 gramm • fokhagyma 5 gerezd
Wokban olajat forralunk, majd hozzáadjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, és a megpucolt egész gerezd fokhagymákat. Rövid ideig pirítjuk.
2.
kristálycukor 3 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
Hozzáadjuk a cukrot, és az őrölt fekete borsot. Állandó keverés mellett a cukrot egy kissé karamellizáljuk.
3.
padlizsán 500 gramm • víz 3 evőkanál
A padlizsánt megmossuk, kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és a fokhagymához. Megsózzuk, felöntjük vízzel, és picit megsütjük. Fedő alatt 10 percig puhára pároljuk.
4.
tejföl (14-18%) 200 milliliter
Hozzákeverjük a tejfölt, és ízlés szerint hozzáadunk egy kisebb, vagy nagyobb chilli paprikát. Az egészet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és egy mélyebb edénybe öntjük, és botmixer segítségével lágy krémet készítünk belőle.
5. Tipp: sült krumplival való tálaláshoz (4 porció)
burgonya 1000 gramm • köménymag, őrölt ½ teáskanál • só
A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Köménnyel megszórjuk, és ropogósra sütjük. Ha kész sózzuk.
6.
A krumplit a még meleg padlizsánkrémmel fogyasztjuk, ízlés szerint kisebb, vagy nagyobb mennyiségben.
Jó étvágyat!