Pikáns sörben sült csülök
Igazi nagyevőknek is kedvezhetsz a sörben sült csülökkel. Nem fogyókúrás étel, de néha engedjen a kísértésnek.
recept,recept fotó,sertéscsülök,világos sör,világos sör,hagyma,Sertéshús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 250 | gramm | |
méz | 1 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertéscsülök | 3 | darab | |
sertészsír | - | ||
só | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
világos sör | 300 | milliliter | |
víz | - | ||
őrölt csípős pirospaprika | 1 | teáskanál |
Recept
1.
sertéscsülök 3 darab • víz • só
A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk. Hideg vízbe helyezzük, megsózzuk és 2 órán keresztül főzzük. Amennyiben kuktát használunk a főzési idő lecsökken 45- 60 percre.
2.
Ezután a csülköket hűlni hagyjuk és kicsontozzuk.
4.
fekete bors, őrölt 1 teáskanál • őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a fűszereket és a sót.
5.
sertészsír • hagyma 250 gramm
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk és egy kizsírozott tepsibe szórjuk.
6.
fokhagyma 4 gerezd • világos sör 100 milliliter
A csülköket a hagymaágyra rakjuk, fokhagymával megkenjük, felöntjük a főzőlével ( 300 ml ) és az elkészített pác felével. 20 percig lefedve sütjük a sütőben.Ezután le vesszük a fedőt, a sütőt a legmagasabb fokra állítjuk, a csülköket leöntjük a páclé másik felével és sütjük. Fél óra elteltével felöntjük sörrel és ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!