Pikáns sütőtökös-répás lepény
Egyszerűen elkészíthető lepény, friss szezonális alapanyagokból.
recept,recept fotó,hokaido tök,répa,chili ,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
chili | 2 | teáskanál | |
chili paprikás mártás | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 3 | evőkanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hokaido tök | 700 | gramm | |
repceolaj | 200 | milliliter | |
répa | 250 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1. A sütőtököt és a répát lereszeljük
hokaido tök 700 gramm • répa 250 gramm • fokhagyma 3 gerezd • tyúk tojás 2 darab
Egy nagyobb tálba vékony csíkokra reszeljük a tököt és a sárgarépát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a tojást. Az egészet jól összekeverjük és sózzuk.
2.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • tyúk tojás 2 darab
Tejben felverjük a tojást, majd hozzáöntjük a sütőtökös masszához.
3.
chili 2 teáskanál • finomliszt 3 evőkanál
Hozzáadunk chilli paprikát és lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük.
4. Sütés
repceolaj 200 milliliter • chili paprikás mártás 2 evőkanál
Serpenyőben olajat melegítünk. Kézzel lepény formákat készítünk és mindkét oldalról pirítjuk. Melegen chilli szósszal tálaljuk.
Jó étvágyat!