Pikáns uborka befőzése

Pikáns uborka édes-savanyú öntetben. A megadott mennyiségből 5-8 cm-es uborkákból 7 darab hét deciliteres üveget készíthetünk el.
recept,recept fotó,uborka kompót,kapor,kosszarv paprika,Befőttek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Befőttek
Hozzávalók
Hozzávalók
befőzési tartósítószer keverék | 100 200 | gramm kcal | |
ecet | ½ 210 | liter kcal | |
kapor | 0 ?? | kcal | |
kosszarv paprika | 100 25 | gramm kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
uborka kompót | 3 360 | kilogramm kcal | |
víz | 1.75 0 | liter kcal |
Recept
1.
víz 1.75 liter • befőzési tartósítószer keverék 100 gramm • kristálycukor 200 gramm • ecet ½ liter
Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a befőtt tartósítót, cukrot, ecetet öntünk bele és 5 percig főzzük. Hagyjuk lehűlni.


3.
kapor • kosszarv paprika 100 gramm
Előkészítjük és megmossuk a kaprot és az erős-paprikát, amelyet kb. 0,5 cm széles karikákra vágunk.

4.
A tiszta befőttes üvegekbe a lehető legszorosabban rakjuk az uborkákat, amelyek közé rakunk az erős-paprikából is. A pohár aljára rakjuk a hosszabb uborkákat, a tetejére a rövidebbeket.

5.
Az üvegben lévő uborkákat leöntjük az elkészített befőttes lével úgy, hogy kb. 1 cm maradjon a perem alatt.

6.
A befőttes üvegeket lezárjuk...

7.
...szükség esetén egy kés tompa oldalával végigmegyünk a fedő szélein, hogy jobban zárjanak.

8.
Befőző edényben 90°C-on kb. 5 percig befőzzük. A forró poharakat óvatosan kiszedjük és egy pokrócba/takaróba csomagoljuk, majd hagyjuk lehűlni.

Jó étvágyat!