Pikáns uborka befőzése
Pikáns uborka édes-savanyú öntetben. A megadott mennyiségből 5-8 cm-es uborkákból 7 darab hét deciliteres üveget készíthetünk el.
recept,recept fotó,uborka kompót,kapor,kosszarv paprika,Befőttek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Befőttek
Hozzávalók
Hozzávalók
befőzési tartósítószer keverék | 100 | gramm | |
ecet | ½ | liter | |
kapor | - | ||
kosszarv paprika | 100 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
uborka kompót | 3 | kilogramm | |
víz | 1.75 | liter |
Recept
1.
víz 1.75 liter • befőzési tartósítószer keverék 100 gramm • kristálycukor 200 gramm • ecet ½ liter
Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a befőtt tartósítót, cukrot, ecetet öntünk bele és 5 percig főzzük. Hagyjuk lehűlni.
3.
kapor • kosszarv paprika 100 gramm
Előkészítjük és megmossuk a kaprot és az erős-paprikát, amelyet kb. 0,5 cm széles karikákra vágunk.
4.
A tiszta befőttes üvegekbe a lehető legszorosabban rakjuk az uborkákat, amelyek közé rakunk az erős-paprikából is. A pohár aljára rakjuk a hosszabb uborkákat, a tetejére a rövidebbeket.
5.
Az üvegben lévő uborkákat leöntjük az elkészített befőttes lével úgy, hogy kb. 1 cm maradjon a perem alatt.
6.
A befőttes üvegeket lezárjuk...
7.
...szükség esetén egy kés tompa oldalával végigmegyünk a fedő szélein, hogy jobban zárjanak.
8.
Befőző edényben 90°C-on kb. 5 percig befőzzük. A forró poharakat óvatosan kiszedjük és egy pokrócba/takaróba csomagoljuk, majd hagyjuk lehűlni.
Jó étvágyat!