RECEPTEK

Pikáns uborka befőzése

Pikáns uborka befőzése

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Pikáns uborka édes-savanyú öntetben. A megadott mennyiségből 5-8 cm-es uborkákból 7 darab hét deciliteres üveget készíthetünk el.

recept,recept fotó,uborka kompót,kapor,kosszarv paprika,Befőttek,Laktózmentes ,Gluténmentes

Befőttek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

befőzési tartósítószer keverék

100

200

gramm

kcal

ecet

½

210

liter

kcal

kapor

0

??

kcal

kosszarv paprika

100

25

gramm

kcal

kristálycukor

200

804

gramm

kcal

uborka kompót

3

360

kilogramm

kcal

víz

1.75

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

víz 1.75 liter  befőzési tartósítószer keverék 100 gramm  kristálycukor 200 gramm  ecet ½ liter

Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a befőtt tartósítót, cukrot, ecetet öntünk bele és 5 percig főzzük. Hagyjuk lehűlni.

Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a...

2. 

uborka kompót 3 kilogramm

Az uborkákat folyó víz alatt jól megmossuk.

Az uborkákat folyó víz alatt jól megmossuk....

3. 

kapor  kosszarv paprika 100 gramm

Előkészítjük és megmossuk a kaprot és az erős-paprikát, amelyet kb. 0,5 cm széles karikákra vágunk.

Előkészítjük és megmossuk a kaprot és az...

4. 

A tiszta befőttes üvegekbe a lehető legszorosabban rakjuk az uborkákat, amelyek közé rakunk az erős-paprikából is. A pohár aljára rakjuk a hosszabb uborkákat, a tetejére a rövidebbeket.

A tiszta befőttes üvegekbe a lehető...

5. 

Az üvegben lévő uborkákat leöntjük az elkészített befőttes lével úgy, hogy kb. 1 cm maradjon a perem alatt.

Az üvegben lévő uborkákat leöntjük az...

6. 

A befőttes üvegeket lezárjuk...

A befőttes üvegeket lezárjuk......

7. 

...szükség esetén egy kés tompa oldalával végigmegyünk a fedő szélein, hogy jobban zárjanak.

...szükség esetén egy kés tompa oldalával...

8. 

Befőző edényben 90°C-on kb. 5 percig befőzzük. A forró poharakat óvatosan kiszedjük és egy pokrócba/takaróba csomagoljuk, majd hagyjuk lehűlni.

Befőző edényben 90°C-on kb. 5 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés