Piskótatészta
Egy recept a legfinomabb piskótatésztára.
recept,recept fotó,finomliszt,További édességek
További édességek
kategóriak
További édességek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 5 | evőkanál | |
kristálycukor | 4 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
1.
tyúk tojás 4 darab • kristálycukor 4 evőkanál
A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjéből kemény habot készítünk. A vége előtt cukrot adunk hozzá.
2.
finomliszt 5 evőkanál • napraforgó olaj 2 evőkanál • zsírszegény tej 1,5%
Tojássárgáját, olajat és lisztet összekeverünk. Majd tejjel ritkítjuk.
4.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Jól előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 30 percig sütjük, amíg a teteje nem kezd kicsit barnulni.
Jó étvágyat!