RECEPTEK

Porcelán bögrében főtt knédli

Porcelán bögrében főtt knédli

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

A bögrés nem kelt knédli nagyon egyszerűen elkészített köret. Passzol bármilyen gulyáshoz vagy akár bélszínhez is. Élesztő és sütőpor nélkül is puha, ízletes és bolyhos. Bármely nagyobb porcelán teásbögrében megfőzhetjük. Próbálja ki, biztosan tetszeni fog.

recept,recept fotó,kifli,Knédli

Knédli

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Knédli  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kifli2darab
petrezselyem zöldje-
rétesliszt¾bögre
sertészsír-
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%¾bögre
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab

 

Recept

1. 

kifli 2 darab

Vágjuk a kifliket kis kockákra.

Vágjuk a kifliket kis kockákra....

2. 

rétesliszt ¾ bögre

Öntsünk kevesebb, mint egy csésze lisztet egy tálba.

Öntsünk kevesebb, mint egy csésze lisztet egy...

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% ¾ bögre  tojássárgája 2 darab  petrezselyem zöldje   1 teáskanál

A tejben keverjük össze a tojás sárgáját, ízlés szerint apróra vágott petrezselymet és a sót.

A tejben keverjük össze a tojás sárgáját,...

4. 

A tejet adjuk hozzá a liszthez és keverjük össze.

A tejet adjuk hozzá a liszthez és keverjük...

5. 

Keverjük hozzá a kifliket.

Keverjük hozzá a kifliket....

6. 

tojásfehérje 2 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

7. 

A tojásfehérje habot belekeverjük a tésztába.

A tojásfehérje habot belekeverjük a...

8. 

sertészsír

Két nagyobb csészét kenjünk ki vastagon zsírral vagy vajjal. Töltsük ki tésztával a 3/4-ét.

Két nagyobb csészét kenjünk ki vastagon...

9. 

Tegyük a csészéket egy fazékba, és öntsünk rá vizet a fül magasságáig. Forraljuk fel a vizet, csökkentsük a lángot minimálisra, és fedő alatt főzzük 30 percig.

Tegyük a csészéket egy fazékba, és öntsünk...

10. 

A knédlibe beleszúrt hurkapálcika segítségével megtudhatjuk, hogy meg főtt-e a knédlink. A közepe ne legyen puha és a pálcika kihúzása után a tészta szilárd.

A knédlibe beleszúrt hurkapálcika...

11. 

A bögréket kivesszük a vízből.

A bögréket kivesszük a vízből....

12. 

Megfordítjuk...

Megfordítjuk......

13. 

...és borítsuk ki a knédlit. Ha jól kikentük a csészéket, akkor könnyen ki jönnek. Ha szükséges, késsel segíthetünk.

...és borítsuk ki a knédlit. Ha jól kikentük...

14. 

Vágjuk fel a knédlit még melegen éles késsel (lehetőleg fogazott éllel). 2 adag knédlit kapunk egy (méretben megadott) bögréből. Ha kisebb csészéket használunk, akkor a tészta három csészére elegendő.

Vágjuk fel a knédlit még melegen éles késsel...

15. 

A meleg knédlit azonnal tálalhatjuk.

A meleg knédlit azonnal tálalhatjuk. ...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés