Porcelán bögrében főtt knédli
A bögrés nem kelt knédli nagyon egyszerűen elkészített köret. Passzol bármilyen gulyáshoz vagy akár bélszínhez is. Élesztő és sütőpor nélkül is puha, ízletes és bolyhos. Bármely nagyobb porcelán teásbögrében megfőzhetjük. Próbálja ki, biztosan tetszeni fog.
recept,recept fotó,kifli,Knédli
Knédli
kategóriak
Knédli ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kifli | 2 | darab | |
petrezselyem zöldje | - | ||
rétesliszt | ¾ | bögre | |
sertészsír | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | ¾ | bögre | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab |
Recept
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% ¾ bögre • tojássárgája 2 darab • petrezselyem zöldje • só 1 teáskanál
A tejben keverjük össze a tojás sárgáját, ízlés szerint apróra vágott petrezselymet és a sót.
4.
A tejet adjuk hozzá a liszthez és keverjük össze.
5.
Keverjük hozzá a kifliket.
7.
A tojásfehérje habot belekeverjük a tésztába.
8.
Két nagyobb csészét kenjünk ki vastagon zsírral vagy vajjal. Töltsük ki tésztával a 3/4-ét.
9.
Tegyük a csészéket egy fazékba, és öntsünk rá vizet a fül magasságáig. Forraljuk fel a vizet, csökkentsük a lángot minimálisra, és fedő alatt főzzük 30 percig.
10.
A knédlibe beleszúrt hurkapálcika segítségével megtudhatjuk, hogy meg főtt-e a knédlink. A közepe ne legyen puha és a pálcika kihúzása után a tészta szilárd.
11.
A bögréket kivesszük a vízből.
12.
Megfordítjuk...
13.
...és borítsuk ki a knédlit. Ha jól kikentük a csészéket, akkor könnyen ki jönnek. Ha szükséges, késsel segíthetünk.
14.
Vágjuk fel a knédlit még melegen éles késsel (lehetőleg fogazott éllel). 2 adag knédlit kapunk egy (méretben megadott) bögréből. Ha kisebb csészéket használunk, akkor a tészta három csészére elegendő.
15.
A meleg knédlit azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!