Póréhagyma saláta almával
Ízletes és egészséges saláta húsokhoz vagy csak mint egy külön fogás egy diétás vacsorára.
recept,recept fotó,alma ,póréhagyma,Zöldségsaláták,,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Póréhagyma › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 450 | gramm | |
citrom | 1 | darab | |
citromlé | - | ||
félkemény sajt, füstölt | 120 | gramm | |
póréhagyma | 200 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (10% zsír) | 300 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
víz 200 milliliter • citrom 1 darab • alma 450 gramm • tyúk tojás 2 darab
A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. Az almát meghámozzuk és kockákra szeleteljük és vízbe helyezzük amibe egy citrom levét nyomtunk ki.
3.
póréhagyma 200 gramm
A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és vékony karikákra szeleteljük fel és szétszedjük.
4.
Egy tálba helyezzük a póréhagymát és a kockára vágott tojásokat...
5.
...és a leszűrt almát...
6.
...sajtot és összekeverjük.
7.
só ½ teáskanál • tejföl (10% zsír) 300 gramm
A tejfelhez sót adunk összekeverjük és a salátára öntjük.
Jó étvágyat!