Póréhagymás sajtos kalács
Egyszerű és gyors recept egy finom sós kalácsra. Nagyon kiváló étel nyári kirándulások alkalmából vagy épen a hosszú hideg téli estékre a kandalló mellet.
recept,recept fotó,póréhagyma,Ementáli sajt,Feta sajt,Sós sütemények,,Szezonális receptek
Sós sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 150 | gramm | |
Feta sajt | 150 | gramm | |
fehér bors, őrölt | - | ||
olivaolaj | 2 | ||
póréhagyma | 500 | gramm | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
sütőpor | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 3 | deciliter |
Recept
1.
póréhagyma 500 gramm • fehér bors, őrölt • olivaolaj 2 pl
Két közepes póréhagymát karikákra vágunk és olajon kb 10 percig pirítjuk amíg megpuhul. Egy csipetnyi fehér borsot adunk hozzá.
2.
tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter • rétesliszt 150 gramm • Ementáli sajt 150 gramm • Feta sajt 150 gramm • sütőpor
Egy tálban összekeverjük a tojást, lisztet, és a kaport és sima tésztát kapunk. Hozzáadjuk a reszelt ementális sajtot és balkáni sajtot amelyet kis kockákra vágtunk fel. A végén sütőport keverünk hozzá és a pirított póréhagymát.
3.
Az egészet egy sütőlapra öntjük és 40 percig 180 fokon sütjük.
Jó étvágyat!