RECEPTEK

Pörkölt laskagombából

Pörkölt laskagombából

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Recept alternatív vegetáriánus pörkölt elkészítéséhez. A laskagomba a természetes vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, tartalmaz B, D, C, K vitamint, de minőségi fehérjéket is. Párolt knédlivel, tésztával vagy galuskával tálaljuk.

recept,recept fotó,laskagomba,Húsnélküli ételek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehérbor, száraz100milliliter
fokhagyma2darab
hagyma80gramm
köménymag, darált¼teáskanál
laskagomba500gramm
napraforgó olaj-
nemes babérlevél2darab
piros paprika, őrölt1teáskanál
rétesliszt1evőkanál
½teáskanál
víz200milliliter
ételízesítő½teáskanál
őrölt csípős fűszerpaprika¼teáskanál

 

Recept

1. 

laskagomba 500 gramm

A laskagombát nagyobb darabokra vágjuk.

A laskagombát nagyobb darabokra vágjuk.

...

2. 

hagyma 80 gramm  napraforgó olaj

Finomra vágott hagymát olajon megpirítunk.

Finomra vágott hagymát olajon megpirítunk....

3. 

Hozzáadjuk az apróra vágott laskagombát, és tovább pároljuk kb. 3 percig, amíg nem enged levet.

Hozzáadjuk az apróra vágott laskagombát, és...

4. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  őrölt csípős fűszerpaprika ¼ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál  nemes babérlevél 2 darab  ételízesítő ½ teáskanál  fokhagyma 2 darab  fehérbor, száraz 100 milliliter  víz 100 milliliter

Adjunk hozzá borsot, köményt, babérlevelet, ételízesítőt, fokhagymát, öntsük fel borral és vízzel. Letakarva 45 percig pároljuk.

Adjunk hozzá borsot, köményt, babérlevelet,...

5. 

 ½ teáskanál  rétesliszt 1 evőkanál  víz 100 milliliter

Keverjük össze a lisztet vízben, és öntsük a gombára. Sózzuk, és további 15 percig főzzük, a pörkölt besűrűsödik.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés