Pörkölt laskagombából
Recept alternatív vegetáriánus pörkölt elkészítéséhez. A laskagomba a természetes vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, tartalmaz B, D, C, K vitamint, de minőségi fehérjéket is. Párolt knédlivel, tésztával vagy galuskával tálaljuk.
recept,recept fotó,laskagomba,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérbor, száraz | 100 | milliliter | |
fokhagyma | 2 | darab | |
hagyma | 80 | gramm | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
laskagomba | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
nemes babérlevél | 2 | darab | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 1 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter | |
ételízesítő | ½ | teáskanál | |
őrölt csípős fűszerpaprika | ¼ | teáskanál |
Recept
3.
Hozzáadjuk az apróra vágott laskagombát, és tovább pároljuk kb. 3 percig, amíg nem enged levet.
4.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • őrölt csípős fűszerpaprika ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab • ételízesítő ½ teáskanál • fokhagyma 2 darab • fehérbor, száraz 100 milliliter • víz 100 milliliter
Adjunk hozzá borsot, köményt, babérlevelet, ételízesítőt, fokhagymát, öntsük fel borral és vízzel. Letakarva 45 percig pároljuk.
5.
só ½ teáskanál • rétesliszt 1 evőkanál • víz 100 milliliter
Keverjük össze a lisztet vízben, és öntsük a gombára. Sózzuk, és további 15 percig főzzük, a pörkölt besűrűsödik.
Jó étvágyat!