Pozsonyi kifli nem kelt tésztából
Kedvelt péksütemény kelesztés nélkül.
recept,recept fotó,dió, darált,őrölt mák,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 350 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 70 | gramm | |
margarin | 250 | gramm | |
só | ¼ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 1 | evőkanál | |
tojássárgája | 2 | darab | |
víz | 0.005 | liter | |
őrölt mák | 100 | gramm |
Recept
1. Tészta elkészítése
margarin 250 gramm • finomliszt 350 gramm • tojássárgája 2 darab • tejföl (14-18%) 1 evőkanál • kristálycukor 2 evőkanál • só ¼ teáskanál
Az összes hozzávalóból lágy tésztát készítünk.
2.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.
3.
A tésztából kis négyzeteket vágunk ki, majd mindegyikre egy kis tölteléket helyezünk.
4.
A töltelékes négyzetekből kis kifliket formálunk.
5. Sütés
A kifliket megkenjük olvasztott vajjal majd tojássárgájával, hogy szép arany színű legyen. Zsiradékkal kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
6. Töltelék elkészítése
dió, darált 100 gramm • őrölt mák 100 gramm • kristálycukor 70 gramm • víz 0.005 liter
Egy bögrébe vizet és cukrot teszünk, majd felforraljuk és darált diót vagy mákot szórunk bele, illetve egy kanál lekvárt. A töltelék lehet túró mazsolával is.
7.
A kész kifliket megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!