Provance-i lazac steak
Illatos, lédús lazac provence-i pácban.
recept,recept fotó,lazac steak,Provanszi fűszerkeverék,Halak,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Provanszi fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
lazac steak | 700 | gramm | |
olivaolaj | 150 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | teáskanál | |
vaj | 20 | gramm |
Recept
1.
lazac steak 700 gramm
Hagyjuk jól kiolvadni a fagyasztott lazac steakeket, mossuk meg és szárítsuk meg.
2.
olivaolaj 150 milliliter • Provanszi fűszerkeverék 2 teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • só 1 teáskanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • vaj 20 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A fokhagymát megpucoljuk, préseljük, és összekeverjük az olajjal, az olvasztott vajjal, a mustárral, a sóval és a fűszerekkel. Tegyük a lazacot a pácba, és a pácolás során többször fordítsuk meg a húst. 24 órát pácoljuk.
3.
A steakeket kevés olajon mindkét oldalukon 4-5 percig sütjük.
Jó étvágyat!