Pudingos bukta szilvával

Lágy bukták leveles tésztából és édes töltelékkel.
recept,recept fotó,vaníliás puding -por,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 60 242 | gramm kcal | |
leveles tészta | 400 1600 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szezámmag | 0 ?? | kcal | |
szilva | 8 ?? | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaníliás puding -por | 60 213 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • kristálycukor 60 gramm • vaníliás puding -por 60 gramm
Tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot készítünk, majd hűlni hagyjuk.

2.
leveles tészta 400 gramm • rétesliszt
A leveles tésztát két felé osztjuk, majd mind a kettőből liszttel meghintett lapon négyzetet nyújtunk. Ezután még 4 kisebb négyzetet készítünk belőle.

3.
A sűrű pudingot egyenletesen rákenjük a négyzetekre.

4.
szilva 8 darab
A pudingra félbevágott, kimagozott szilvát teszünk. Használhatunk kompót szilvát is.

5.
A négyzetekből a széleit behajtva buktákat készítünk.

6.
tyúk tojás 1 darab • szezámmag
Ezeket sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, majd megkenjük felvert tojással, és szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percig sütjük.


Jó étvágyat!