Pudingos-nektarinos szelet

Mindegy, hogy az év melyik időszakánál tartunk, mindig kívánjuk az édes finomságokat. Most mutatunk egy csodás süteményt, amit mindenki szeret.
recept,recept fotó,nektarin,átlátszó tortazselé,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
15
Adag tömege
242 g
Adag energiatartalma
437 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 10 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 300 1206 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
nektarin | 600 216 | gramm kcal | |
rétesliszt | 400 1424 | gramm kcal | |
sütőpor | 8 6 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaníliás puding -por | 120 426 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal | |
átlátszó tortazselé | 500 1850 | gramm kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
rétesliszt 400 gramm • kristálycukor 300 gramm • tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • napraforgó olaj 2 evőkanál • sütőpor 8 gramm
Az összes alapanyagot jól összekeverjük, hogy lágy, még folyékony tésztát kapjunk.

2.
A tésztát, lisztel meghintet sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben kb 30 percig 180°C sütjük. Kb 10 perc után a tésztát megszurkáljuk hogy ne képződjenek levegő buborékok.

3. Pudingos töltelék
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • vaníliás puding -por 120 gramm
Egy liter tejből és három pudingporból sűrű pudingot készítünk, cukrot nem adunk hozzá.

4.
A pudingot a főzés követően egy pár percre állni hagyjuk, ezután ráöntjük a kihűlt tésztára és szétkenjük.


6.
A gyümölcs szeleteket rá rakjuk a pudingos réteg egész felületére.

7.
átlátszó tortazselé 500 gramm
Torta zselét készítünk, és rá öntjük a gyümölcs tetejére úgy hogy az egész gyümölcsöt befedje.

8.
2-3 órára a hűtőben hagyjuk.
Jó étvágyat!