Pudingos rolád eperrel
Egy finom sütemény lágy eper ízzel.
recept,recept fotó,szamócás puding -por,eper,eper szirup,Roládok
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | - | ||
eper szirup | 50 | milliliter | |
kukoricakeményítő | 15 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | 80 | gramm | |
szamócás puding -por | 40 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
2.
rétesliszt 80 gramm • kukoricakeményítő 15 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a lisztet, kukorica keményítőt, sütőport. Kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra (42x38) öntjük.
3.
180°C-on 12-15 percig sütjük.
4.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.
5. Pudingos krém
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • szamócás puding -por 40 gramm • eper szirup 50 milliliter
Tejben elkeverjük a pudingport és az epres szirupot. Sűrű pudingot főzünk. Szoba hőmérsékletre hűtjük vízfürdőben.
6.
A langyos krémbe belekeverjük a vajat. Hűtőbe rakjuk és pihentetjük (a krém könnyen kenhető legyen). Az epreket megmossuk és felszeleteljük.
7. Rolád elkészítése
A rolád formára tekert piskótát széttekerjük és megkenjük a pudingos krémmel. Ráhelyezzük a szeletelt epreket, tetszőleges mennyiségben.
8.
Ezután a roládot visszatekerjük és hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük.
9.
Tálalás előtt felszeleteljük és az egyes szeleteket a tányéron megszórhatjuk porcukorral is.
Jó étvágyat!