Pudingos sütemény

Nagyon finom sütemény, amely néhány perc alatt eltűnik az asztalról. Nemcsak a vendégeknek kedveskedhetünk vele hanem kollégáink a munkahelyen is értékelni fogják.
recept,recept fotó,tojássárgája,vaníliás puding -por,ribizli lekvár,csokoládé,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
30
Adag tömege
87 g
Adag energiatartalma
219 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 30 154 | gramm kcal | |
kakaó | 4 123 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
porcukor | 350 1358 | gramm kcal | |
ribizli lekvár | 150 285 | gramm kcal | |
rétesliszt | 150 534 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 10 169 | darab kcal | |
tojássárgája | 10 570 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 80 284 | gramm kcal | |
víz | 5 0 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 750 360 | milliliter kcal |
Recept

2. Tojásfehérjéből kemény habot készítünk.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 50 gramm
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk melyhez hozzáadjuk a cukrot.

3. A tészta elkészítése
rétesliszt 150 gramm • kakaó 4 evőkanál • víz 5 evőkanál • sütőpor 2 teáskanál
Egy tálba beleöntjük a kikevert tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaót, sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Majd zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki. 180°C sütjük, kb. 20 percen keresztül.

4. A töltelék elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter • vaníliás puding -por 80 gramm • tojássárgája 5 darab
A tölteléket pudingból készítjük el, amelybe a főzés alatt hozzáadjuk a tojássárgáját. A pudingot a a főzés ideje alat kevergetjük hogy ne csomósodjon.

5. A vajat és a cukrot jól összekeverjük..
vaj 250 gramm • vaníliacukor 20 gramm • porcukor 200 gramm
Miután a puding kihűlt hozzáadjuk a cukorral összekevert vajat.

6.
A pudingos tölteléket simára keverjük.

7. Habos díszítés
kristálycukor 200 gramm • tojásfehérje 5 darab
A sütemény tetejére, gőz felet felvert tojásfehérjéből készített habot rakunk.

8.
ribizli lekvár 150 gramm • csokoládé 30 gramm
Amikor már ezeket elkészítettük hozzáfoghatunk a sütemény rétegezéséhez. . A piskótát először lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a tölteléket és végül rárakjuk a hab réteget. A habos rétegre csokoládé reszeléket szórunk, lehűtjük és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!