RECEPTEK

Pudingos sütemény

Pudingos sütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Nagyon finom sütemény, amely néhány perc alatt eltűnik az asztalról. Nemcsak a vendégeknek kedveskedhetünk vele hanem kollégáink a munkahelyen is értékelni fogják.

recept,recept fotó,tojássárgája,vaníliás puding -por,ribizli lekvár,csokoládé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Adag tömege

87 g

Adag energiatartalma

219 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé

30

154

gramm

kcal

kakaó

4

123

evőkanál

kcal

kristálycukor

200

804

gramm

kcal

porcukor

350

1358

gramm

kcal

ribizli lekvár

150

285

gramm

kcal

rétesliszt

150

534

gramm

kcal

sütőpor

2

8

teáskanál

kcal

tojásfehérje

10

169

darab

kcal

tojássárgája

10

570

darab

kcal

vaj

250

1835

gramm

kcal

vaníliacukor

20

73

gramm

kcal

vaníliás puding -por

80

284

gramm

kcal

víz

5

0

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

750

360

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tojássárgája 5 darab  porcukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. Tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

tojásfehérje 5 darab  porcukor 50 gramm

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk melyhez hozzáadjuk a cukrot.

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk...

3. A tészta elkészítése

rétesliszt 150 gramm  kakaó 4 evőkanál  víz 5 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál

Egy tálba beleöntjük a kikevert tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaót, sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Majd zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki. 180°C sütjük, kb. 20 percen keresztül.

Egy tálba beleöntjük a kikevert...

4. A töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter  vaníliás puding -por 80 gramm  tojássárgája 5 darab

A tölteléket pudingból készítjük el, amelybe a főzés alatt hozzáadjuk a tojássárgáját. A pudingot a a főzés ideje alat kevergetjük hogy ne csomósodjon.

A tölteléket pudingból készítjük el,...

5. A vajat és a cukrot jól összekeverjük..

vaj 250 gramm  vaníliacukor 20 gramm  porcukor 200 gramm

Miután a puding kihűlt hozzáadjuk a cukorral összekevert vajat.

Miután a puding kihűlt hozzáadjuk a cukorral...

6. 

A pudingos tölteléket simára keverjük.

A pudingos tölteléket simára keverjük....

7. Habos díszítés

kristálycukor 200 gramm  tojásfehérje 5 darab

A sütemény tetejére, gőz felet felvert tojásfehérjéből készített habot rakunk.

A sütemény tetejére, gőz felet felvert...

8. 

ribizli lekvár 150 gramm  csokoládé 30 gramm

Amikor már ezeket elkészítettük hozzáfoghatunk a sütemény rétegezéséhez. . A piskótát először lekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a tölteléket és végül rárakjuk a hab réteget. A habos rétegre csokoládé reszeléket szórunk, lehűtjük és már tálalhatjuk is.

Amikor már ezeket elkészítettük...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés