Pudingos-tejfölös sütemény
Friss és ízletes sütemény lágy márványos piskótából, málnás pudinggal és tejfölös bevonóval. A süteményt készíthetjük ízlésünk szerinti pudinggal.
recept,recept fotó,tejföl (14-18%),málna ízesítésű puding,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
finomliszt | 250 | gramm | |
kakaó | 1.5 | evőkanál | |
kristálycukor | 220 | gramm | |
kristálycukor | 4 | evőkanál | |
málna ízesítésű puding | 70 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
só | - | ||
sütőpor | 12 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 600 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaníliacukor | 36 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 700 | milliliter |
Recept
1.
málna ízesítésű puding 70 gramm • zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter • kristálycukor 4 evőkanál
Egy kis hideg tejben elkeverjük a málnás pudingot cukorral, és a maradék tejet a tűzhelyre helyezzük. A forró tejbe beleöntjük a puding port és pudingot főzünk belőle.
2.
tojássárgája 5 darab • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 220 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter
A tojássárgáját cukorral és vanília cukorral kikeverjük, vizet és olajat adunk hozzá.
4.
finomliszt 250 gramm • sütőpor 12 gramm
A tojássárgájából kapott krémet óvatosan elkeverjük lisztel, sütőporral és a tojásfehérjéből készített habbal.
6.
A zsiradékkal kikent és lisztel meghintett sütőlapra kiöntjük a világos tészta masszát, és cikk-cakban ráöntjük a kakaós masszát.
7.
A tésztára kanállal "rádobáljuk" a megfőzött pudingot.
8.
160°C-nál kb. 30 percig sütjük. Hurkapálcikával átszúrva megnézzük, hogy a sütemény megsült-e (ha a végére ráragad a nyers tészta, akkor még nincs kész).
9.
tejföl (14-18%) 600 milliliter • vaníliacukor 24 gramm • porcukor 4 evőkanál
A megsült süteményt hagyjuk kihűlni. Ezalatt tejfölt, vanília cukrot és porcukrot keverünk össze.
10.
A kihűlt süteményre szétkenjük a tejfölös krémet, és díszítésként rácsokat készítünk egy villa segítségével. Csokoládé reszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat!