Puha mézeskalács
Nem szeretne sütni sok süteményt karácsonyra? Karácsony előtt egy két nappal fog hozzá a sütéshez? Akkor ajánljuk ezt az egyszerű finom puha mézeskalács receptet. Hiszen mézeskalács nélkül nem lehet Karácsony sem,
recept,recept fotó,méz ,mézeskalács fűszerkeverék,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
finomliszt | - | ||
méz | 3 | evőkanál | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
porcukor | 100 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
tyúk tojás | - | ||
vaj | 75 | gramm |
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • méz 3 evőkanál • vaj 75 gramm • finomliszt 300 gramm • porcukor 100 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
2.
A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.
3.
A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kb 3 mm vastagra kinyújtjuk. Szívecskéket vagy más formákat vágunk ki.
4.
A kivágott formákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, felvert tojással megkenjük őket és dióval díszítjuk a tetejét.
5.
7 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!