RECEPTEK

Pulyka húsból készült spenótos golyócskák

Pulyka húsból készült spenótos golyócskák

Ízletes Húsvéti finomság - hideg konyha. De ebédre is kiváló így meleg ételként is fogyasztható.

recept,recept fotó,pulykamell,spenótlevél, friss,Falatkák,Húsvéti receptek,Szezonális receptek

Falatkák

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Burgonyapüré recept-
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma80gramm
kifli60gramm
kifli1darab
pulykamell250gramm
repceolaj2evőkanál
repceolaj-
spenótlevél, friss250gramm
¾teáskanál
2csipet
tyúk tojás1darab
vaj20gramm

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

2. 

pulykamell 250 gramm

Pulykamellet megmossuk, és vékony csíkokra szeleteljük.

3. 

repceolaj 2 evőkanál   ¾ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Olajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a húst, sózzuk,borsozzuk.

4. 

Puhára pirítjuk ( kb 15 percig) közben kevergetjük.

5. 

spenótlevél, friss 250 gramm

A spenótot megmossuk és felvágjuk.

6. 

fokhagyma 1 gerezd

A spenótot a húshoz adjuk, és adunk még hozzá préselt fokhagymát is. Megkeverjük.

7. 

Lefedve 2 percig pároljuk. Levesszük a tűzről.

8. 

kifli 60 gramm  vaj 20 gramm  fokhagyma 1 gerezd

Másfél kiflit apróra szeletelünk.Serpenyőben vajon megpirítjuk a kifliket. Hozzáadunk préselt fokhagymát.

9. 

Ha a spenót sok vizet engedett akkor kivesszünk belőle. Hozzáadjuk a megpirított kifliket és összekeverjük. Egy picit állni hagyjuk.

10. 

A meleg masszából golyócskákat formálunk.

11. 

Burgonyapüré recept

Azonnal tálalhatjuk még melegen. Burgonya pürével nagyon ízletes.

12. 

kifli 1 darab  tyúk tojás 1 darab   2 csipet

Ha hidegen szeretnénk szervírozni, vágjunk fel karikákra egy kiflit. A tojást verjük fel egy pici sóval.

13. 

repceolaj

A tojásban megforgatjuk a kifli karikákat és olajon mindkét oldalról süssük meg.

14. 

A golyócskákat egy fogvájó segítségével a pirított kiflikre szúrjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés