Pulyka húsból készült spenótos golyócskák

Ízletes Húsvéti finomság - hideg konyha. De ebédre is kiváló így meleg ételként is fogyasztható.
recept,recept fotó,pulykamell,spenótlevél, friss,Falatkák,Húsvéti receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Burgonyapüré recept | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
kifli | 60 173 | gramm kcal | |
kifli | 1 ?? | darab kcal | |
pulykamell | 250 218 | gramm kcal | |
repceolaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
spenótlevél, friss | 250 83 | gramm kcal | |
só | ¾ 0 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal |
Recept


3.
repceolaj 2 evőkanál • só ¾ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Olajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a húst, sózzuk,borsozzuk.

4.
Puhára pirítjuk ( kb 15 percig) közben kevergetjük.


6.
fokhagyma 1 gerezd
A spenótot a húshoz adjuk, és adunk még hozzá préselt fokhagymát is. Megkeverjük.

7.
Lefedve 2 percig pároljuk. Levesszük a tűzről.

8.
kifli 60 gramm • vaj 20 gramm • fokhagyma 1 gerezd
Másfél kiflit apróra szeletelünk.Serpenyőben vajon megpirítjuk a kifliket. Hozzáadunk préselt fokhagymát.

9.
Ha a spenót sok vizet engedett akkor kivesszünk belőle. Hozzáadjuk a megpirított kifliket és összekeverjük. Egy picit állni hagyjuk.

10.
A meleg masszából golyócskákat formálunk.


12.
kifli 1 darab • tyúk tojás 1 darab • só 2 csipet
Ha hidegen szeretnénk szervírozni, vágjunk fel karikákra egy kiflit. A tojást verjük fel egy pici sóval.


14.
A golyócskákat egy fogvájó segítségével a pirított kiflikre szúrjuk.

Jó étvágyat!