Pulyka húsból készült spenótos golyócskák
Ízletes Húsvéti finomság - hideg konyha. De ebédre is kiváló így meleg ételként is fogyasztható.
recept,recept fotó,pulykamell,spenótlevél, friss,Falatkák,Húsvéti receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Burgonyapüré recept | - | ||
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 80 | gramm | |
kifli | 60 | gramm | |
kifli | 1 | darab | |
pulykamell | 250 | gramm | |
repceolaj | 2 | evőkanál | |
repceolaj | - | ||
spenótlevél, friss | 250 | gramm | |
só | ¾ | teáskanál | |
só | 2 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 20 | gramm |
Recept
3.
repceolaj 2 evőkanál • só ¾ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Olajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a húst, sózzuk,borsozzuk.
4.
Puhára pirítjuk ( kb 15 percig) közben kevergetjük.
6.
fokhagyma 1 gerezd
A spenótot a húshoz adjuk, és adunk még hozzá préselt fokhagymát is. Megkeverjük.
7.
Lefedve 2 percig pároljuk. Levesszük a tűzről.
8.
kifli 60 gramm • vaj 20 gramm • fokhagyma 1 gerezd
Másfél kiflit apróra szeletelünk.Serpenyőben vajon megpirítjuk a kifliket. Hozzáadunk préselt fokhagymát.
9.
Ha a spenót sok vizet engedett akkor kivesszünk belőle. Hozzáadjuk a megpirított kifliket és összekeverjük. Egy picit állni hagyjuk.
10.
A meleg masszából golyócskákat formálunk.
12.
kifli 1 darab • tyúk tojás 1 darab • só 2 csipet
Ha hidegen szeretnénk szervírozni, vágjunk fel karikákra egy kiflit. A tojást verjük fel egy pici sóval.
14.
A golyócskákat egy fogvájó segítségével a pirított kiflikre szúrjuk.
Jó étvágyat!