Pulykamell barackkal és mozzarellával
Grillezett pulykamell szeletek, édes barackkal és ínycsiklandó sajttal, édes barackos-boros mártással. Rizzsel tálaljuk, amelyre öntünk a szószból.
recept,recept fotó,pulykamell,őszibarack kompót,fehérbor, száraz,Mozzarella sajt,Pulykahús,Gluténmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 250 | gramm | |
fehér bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fehérbor, száraz | 100 | milliliter | |
kristálycukor | 1.5 | teáskanál | |
olivaolaj | 80 | milliliter | |
pulykamell | 800 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
őszibarack kompót | 400 | gramm |
Recept
2.
olivaolaj 80 milliliter • fehér bors, őrölt ½ teáskanál
Olíva olajban elkeverjük a fehér borsot és a pulykát mindkét oldalról belemártjuk.
3.
A hús szeleteket ráhelyezzük a forró grillező serpenyőre,...
4.
...letakarjuk és 4 percig (amíg a hús megfehéredik) sütjük.
5.
Levesszük a fedőt, majd a húst megfordítjuk és a másik oldaláról is 4 percig grillezzük.
9.
víz 50 milliliter • kristálycukor 1.5 teáskanál • só ½ teáskanál
... felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Lefedve 5 percig pároljuk.
10.
fehérbor, száraz 100 milliliter
A barackokat lágyan szétnyomkodjuk, hozzáöntjük a bort és felforraljuk.
11.
A szószba belerakjuk a grillezett húst,...
12.
...és a húsra a barack karikákat...
13.
...és a mozzarellát.
14.
Lefedve 5 percig pároljuk, amíg a mozzarella el nem olvad.
Jó étvágyat!