Pulykapaprikás
Paprikás párolt pulykamellekből, ínycsiklandó tejszínnel, galuskával, tésztával vagy akár rizzsel is tálalható. Klasszikus, hatásos és nem könnyen elkészíthető étel.
recept,recept fotó,pulykamell,piros paprika, őrölt,habtejszín (30-33%),Pulykahús
Pulykahús
kategóriak
Pulykahús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
pulykamell | 850 | gramm | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
só | ¾ | teáskanál | |
víz | 1 | liter |
Recept
2.
pulykamell 850 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • víz 1 liter
A pulykahúst kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymát. Időnkénti kevergetés kellett fehérre pirítjuk. Ízesítjük borssal és piris paprikával. Felöntjük vízzel és puhára főzzük kb. 50 perc alatt.
3.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • finomliszt 1 evőkanál • só ¾ teáskanál
A lisztet simára elkeverjük a tejszínben és állandó keverés mellett lassan hozzáöntjük a húshoz. Újra felforraljuk és levesszük a tűzről. Sóval ízesítjük.
Jó étvágyat!