Puncsos szívecskék
Lágy marcipán szívecskék puncsos mázzal.
recept,recept fotó,rétesliszt,vaj,marcipán,puncs aroma,Aprósütemény,Karácsony,Valentín napi
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
marcipán | 200 | gramm | |
málnás szirup | 1 | evőkanál | |
porcukor | 220 | gramm | |
puncs aroma | - | ||
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
1. Marcipán tészta elkészítése
rétesliszt 400 gramm • vaj 250 gramm • porcukor 100 gramm • sütőpor 1 teáskanál • marcipán 200 gramm
A lisztet, vajat, cukrot, csipetnyi sót, sütőport és a lereszelt marcipánt összekeverjük. Tésztát dolgozunk ki, amelyet egy órára a hűtőben pihentetünk.
2. Tészta elkészítése
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 5 mm vastagra nyújtjuk. Szívecskéket vágunk ki.
3.
A szívecskéket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.
4. Puncsos máz
rum 2 evőkanál • málnás szirup 1 evőkanál • porcukor 120 gramm • puncs aroma
A puncsos mázat meleg rum, szirup és cukor összekeverésével készítjük. Hozzáadunk 3 csepp puncs aromát is.
5. Mártogatás a mázba
A megsült, kihűlt szívecskéket az egyik oldalukkal a mázba mártjuk. Egy rácsra rakjuk és hagyjuk megkeményedni.
Jó étvágyat!