Rácsos túrós kalács
Egyszerű, lágy túrós kalács teához, vagy reggeli kávéhoz.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 225 | gramm | |
napraforgó olaj | 150 | milliliter | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 12 | gramm | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
rétesliszt 400 gramm • kristálycukor 125 gramm • víz 200 milliliter • napraforgó olaj 150 milliliter • tyúk tojás 3 darab • kakaó 2 evőkanál • sütőpor 10 gramm
A lisztet, cukrot, vizet, olajat, tojást, kakaót és sütőport habosra keverjük.
2.
túró, sima,lágy 500 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 100 gramm
A túrót tojással, és a két cukorral kikeverjük, majd egy vastagabb nejlon (esetleg cukrász) zacskóba töltjük.
3.
A kakaós masszát a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra sütőlapra öntjük. A zacskó szélét kb 1cm-re lenyírjuk.
4.
A túró tölteléket keresztben nyomjuk ki a tésztára, és rácsot készítünk. Előmelegített sütőben 190-200°C-on 25-30 percig sütjük.
5.
A sütés folyamán a túrós töltelék részben a tésztába süllyed. Azt hogy már megsült-e a kalács, egy hurkapálcika segítségével próbáljuk ki, amelyet beleszúrunk a kalács sötétebb részébe - amikor kivesszük a vége száraz maradt, és nincs rajta nyers tészta maradék.
6.
A kalácsot hűlni hagyjuk. Hűlés közben a túró tovább süllyed a kakaós piskótába.
Jó étvágyat!